Tordenskioldsbukta på Nordre Sandøy – Hvaler

Ved siste besøk i Tordenskioldsbukta på Nordre Sandøy på Hvaler ble jeg inspirert til å lage denne korte men ganske troverdige historiske dokumentaren om denne flotte uthavnen.


Tordenskioldsbukta og Godt Høl – som den innerste delen heter – blir mye brukt til utfart og rekreasjon for båtfolk med hjemmehavn i Østfold. Dette er en av de første uthavnene man kommer til, når man seiler fra fastlandet lengst sørøst i Norge.

Det er derimot mange som reiser forbi uthavnen, og her går de glipp av en liten perle på vei til de sørlige delene av Hvalerøyene, Koster eller svenskekysten forøvrig. I Tordenskioldsbukta ligger man godt i le for sydlige vinder, og har orkesterplass til solnedgangen. Her er det lett å få lav puls, og la tid være tid.

Kaptein Bang