Ramsö på Koster. Sommeridyll!

Ramsö er øya lengst sydøst på Koster. Og som Kosterøyene flest er Ramsö lik smaken av sommer.

Øya har en liten, lun og stemningsfull gjestehavn. Dette er en gammel fiskehavn der de fastboende hadde båtene sine. Nå er det ingen fastboende igjen, selv om jeg kom i snakk med et par som hadde overvintret sist vinter. Det hadde vært veldig flott, men ensomt.

Å gå rundt på øya er nydelig. Masse sommerblomster, enger, svaberg og sandstrender. I tillegg er det flere sommerhus, de aller fleste i eie av etterkommerne etter øyas fiskere. Jeg har satt sammen denne filmen, med noen inntrykk av det øya har å by på.

 

Selve havnen er sparsommelig utstyrt, men det er mulig å koble til landstrøm for de som trenger slik luksus. Havnen ligger nord-vest på øya, og det er godt le for alle vindretninger. På travle sommerdager fylles havnen fort opp, og man ligger utenpå hverandre. Et besøk utenom de travleste ukene er absolutt å anbefale.

 

På Ramsö finner man denne herlige stranden. Vel verdt en gåtur. 🙂

Det er bygd opp et lite bryggeanlegg i innløpet til havnen. Jeg foretrekker å ligge her så sant det ikke er nordavind. Da ligger man ikke som sild i tønne som inne i fiskehavnen i høysesong. Og ikke minst, man har nydelig kveldsutsikt ut over Kosterhavet fra båten.

 

https://www.instagram.com/p/BlES4RxhMCr/?taken-by=kapteinbang

Kaptein Bang