Kveldstur til Bergholmen

Natten før årets lyseste døgn dro jeg med min eldste datter og ei venninne til Bergholmen. De skulle campe i hengekøye, og det var på tidligere turer observert noen egnede trær for hengekøyecamping.

Vi ankom holmen etter klokka ti på kvelden, men lyset var fantastisk. Med jentene godt plassert oppe i trærne kunne jeg nyte kvelden med utsikt mot Drøbak. Helt nydelig.Bergholmen ligger rett vest for sydspissen av Håøya, rett ved Oscarsborg. Det er to bryggeanlegg på vestsiden av øya. Ett mot sør og med utsikt mot Drøbak, og ett mot nord og med utsikt mot kveldssola. Man ligger godt i le for vindene – hvis man velger rett havn.

 

Det er sjeldent mange båter på Bergholmen, og den er godt tilrettelagt med benker og utedo. Det er også en liten strand, så det er godt egnet for bading. Bergholmen egner seg fint for å dra flere båter sammen hvis man ønsker et rolig sted å legge til.

Oslofjorden friluftsråd har to hytter til leie på holmen. Befalsboligen og Jacobinebua. Begge hyttene er populære for skoleklasser – og kan av egen erfaring anbefales på det sterkeste.

Hengekøyetur på Bergholmen. Bildet er tatt ved midnatt – midtsommer.