Montering: uttrekksbryter i dusjen

Som eier av en Bavaria Sport 37 er jeg ivrig opptatt av hva andre Bavaria-eiere gjør med båtene sine. I Facebook-gruppen for Bavaria-eiere får jeg mange tips, og nylig fikk jeg en løsning på en utbedring som jeg lenge har tenkt på.

I dusjen er det en originalt en trykkbryter for å tømme vannet fra dusjen i dørken. Denne trykkbryteren må holdes inne konstant ved tømming av vann. Litt av utfordringen da er at man må slå av vannet (for å spare vann), for å holde bryteren inne. Sjamponering og vask med en hånd, er litt klønete.

Jeg har lenge tenkt at det å montere en annen bryter for denne tømmepumpa hadde vært gull, og omtalen om en uttrekksbryter til en ‘slikk og ingenting’ var løsningen. Jeg bestilte uttrekksbryter fra SeaSea til 99,- kroner, og selve jobben tok ikke mange minuttene. Så en enkel løsning på et ikke spesielt viktig problem. Men en utbedring som absolutt bidrar til litt enklere båtliv (de dagene man har behov for en dusj).

Sjekk ut filmen der jeg viser hvordan jeg løste arbeidet her:

Grunnen til at Bavaria har valgt å montere en uttrekksbryter og ikke en trykkebryter antar jeg er at pumpa ikke skal gå tørr. Det må vi følgelig passe på i fremtiden.

Kaptein Bang