Søndagstur til Borøya

Med Loffen kun 15 minutter hjemmefra er det lett å ta en liten båttur når anledningen byr seg.

En søndag ettermiddag for noen uker siden, tok jeg en liten tur til sundet mellom Borøya og Saraholmen – utenfor Sandvika – der jeg lå et par timer. I dette sundet ligger man ofte i le. Det er relativt grunt, ankeret sitter godt, og solforholdene er gode.

For store båter er sundet bedre egnet til å ligge på svai, enn å legge seg inn til land. For mindre båter er det godt egnet å legge seg mot nordspissen av Borøya. Her er det også en liten strand, og fint for små barn.

Sundet mellom Saraholmen og Borøya.

Saraholmen og Borøya
Mot sørvest

2 Replies to “Søndagstur til Borøya”

 1. Hei Kaptein 🙂

  Først, kjempefin blogg du har. Både med båt tips og med tur tips. Vi flyttet fra Molde for ca 7 år siden (jeg og kona) og er vant til båtlivet på vestlandet, og har hørt mye om skjærgårdene på østlandet, men har aldri opplevd den. Ble veldig overrasket over hvor fint det er her da jeg så videoene dine. Håper du lager flere av de med tips til plasser å oppsøke. Har nå subcribet youtub din med bjeller og det hele. Nydelig Princess du har. Hva var årsaken til at du gikk fra targa til cabin cruiser?

  Gleder meg til å følge med videre 🙂

 2. Hei, Peder.

  Takk for hyggelige ord. 🙂

  Det har dessverre ikke blitt så mange oppdateringer det siste året, da jeg er syk. Men jeg har laget noen filmer, og de har du kanskje sett?

  En ting som er helt sikkert er at det er lite som slår båtlivet når man er dårlig. Perfekt å ha et sted for sakte tid og gode opplevelser. Når energien er tilbake, blir det flere tips om fine steder både i Oslofjorden og andre steder.

  Vi er veldig fornøyd med Loffen – den har svart til forventningene. Stor nok til å kunne være en gjeng på tur – men ikke større enn at vi kan dra til alle uthavnene vi alltid har reist til. Vi kommer oss inn over alt.

  Grunnen til bytte var at vi hadde lyst til å utvide båtlivet og samtidig gjøre ting litt enklere i hverdagen. Med flybridgebåt har vi kunnet utvide båtsesongen. Neste år har jeg lyst til å bruke den hele året – også igjennom vinteren.

  Samtidig er det mange løsninger som vi savnet med den forrige båten, men som vi har fått nå. Det er deilig å ‘kunne lukke døra’. Ikke holde så mye på med kalesje. De ukene i sommer da det var fint vær, hadde vi kalesjen av akter, men det var bare å lukke døra da vi dro. I tillegg er det superfint med flybridgen. Nå sitter vi så og si alltid ute og kjører. Det er digg. Vind i håret – nesten som da vi hadde cabincruiser. Og så har vi et supert sted å sitte i sola. Uten å måtte kneppe av masse kalesje. Og begynner det å regne, er det bare å gå ned og lukke døra. Nå har vi en båt for alt.

  Og nå går det mot lysere tider, så jeg bare gleder meg. :-).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *